Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Intel
Komponenter |

Intel miljardinvesterar i Polen, bygger ny testanläggning

Intel planerar att bygga en ny monterings- och testanläggning i polska Wrocław. Amerikanerna räknar med att investera hela 4,6 miljarder dollar i anläggningen, som förövrigt kommer att ha utrymme att växa ännu mer.

Chiptillverkaren skriver i ett pressmeddelande att de nya anläggningen kommer att möta kritisk efterfrågan på monterings- och testkapacitet som bolaget förväntar sig till 2027.

När allt står färdigt kommer anläggningen att erbjuda utrymme för cirka 2 000 Intel-anställda. Själva bygget av anläggningen förväntas också skapa flera tusen fler arbetstillfällen. Intel säger att design och planering för anläggningen kommer att påbörjas omedelbart, med byggstart i väntan på EU-kommissionens godkännande.

Med Intels planerade investering i Polen, tillsammans med den befintliga wafertillverkningsanläggning i Leixlip, Irland, och den framtida tillverkningsanläggning i Magdeburg, Tyskland, bygger det amerikanska bolaget ut sin och regionens halvledartillverkning.

Monterings- och testanläggningar, som den som planeras i Wrocław, tar emot färdiga wafers från fabs, skär dessa till individuella chips, sätter ihop dem till slutprodukter och testar dem för prestanda och kvalitet. Dessa färdiga chip skickas sedan till kunderna. Förutom färdiga wafers kommer anläggningen även att kunna ta emot enskilda chip och sätta ihop dem till slutprodukter. Anläggningen kommer att kunna ta emot wafers och chip från Intel, Intel Foundry Services samt andra foundries.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1