Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

Saab levererar sensorlösning till tysk telekrigsvariant av Eurofighter

Det tyska försvarets inköpsorganisation (BAAINBw) har valt Saabs Arexis som sensorlösning för en telekrigsvariant av stridsflygplanet Eurofighter.

Saab har i nuläget inte tecknat något kontrakt eller fått någon order kopplat till detta.

– Vi välkomnar beskedet och ser nu fram emot nästa steg i processen. Erbjudandet, som bygger på vår sensorlösning Arexis, är ett utmärkt val som möter Tysklands behov av telekrigsförmåga till Eurofighter, säger Anders Sjöberg, chef för Saab i Tyskland, i ett pressmeddelande.    

Tyska myndigheter meddelade förra året att femton av det tyska flygvapnets Eurofighter-flygplan ska uppgraderas för att kunna utföra telekrigsuppdrag. Beskedet om att gå vidare med Saabs Arexis kommer en genomförd marknadstudie av europeiska och internationella leverantörer av telekrigsförmåga.

En stor del av arbetet kommer att kunna utföras från Saabs nya anläggning i Bayern, Tyskland tillsammans med AI-partnern Helsing.

Saabs Arexis beskrivs som en "modulär telekrigslösning baserad på avancerad hårdvara och mjukvara med sofistikerade AI-algoritmer som ger användaren överlägsen förmåga i komplexa elektromagnetiska miljöer."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons