Annons
Annons
Annons
Annons
© Lindholmen Science Park
Teknik |

Fem nya startups bjuds in till MobilityXlab

Fem startups bjudits in att gå med i MobilityXlab – plattformen som tags fram för att främja samarbete mellan tillväxtbolag och srota mobilitetsföretag som CEVT, Ericsson, Polestar, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Zenseact.

Framtiden för transporter och mobilitet måste vara klimatneutral, säker och uppkopplad. För att hjälpa till att accelerera en hållbar utveckling skapades MobilityXlab som en plattform för samarbete mellan ebablerade spelar och nya innovatörer. 

Detta är elfte omgången som MobilityXlab bjuder in startupbolag att ansluta sig till platformen. Denna gång är det fem bolag från fem olika länder som deltar i programmet. Actasys från USA, Bioenvision från Norge, Entroview från Frankrike, Fever Energy från Sverige och Provizio från Irland. Startuppbolagen kommer delta i programmet i minst sex månader och tillsammans utveckla tekniska lösningar inom teknologier som bland annat handlar om flexibla energilösningar för elfordon och biobaserade material.

Innanför portarna MobilityXlab får varje startup tillgång till mobilitetsklustret på Lindholmen Science Park i Göteborg. Något som Nils Mösko, ordförande på MobilityXlab och chef för strategi och affärsutveckling på Polestar, menar är det en av de främsta fördelarna med programmet.

— Västsverige, särskilt Göteborg, är en så spännande region för mobilitet och teknisk utveckling. Det finns mycket potential just nu och i framtiden, och det är fantastiskt att kunna samla startups och branschen här, säger Nils Mösko.

Irländska Provizio tillverkar ett system som konsoliderar bilderna från deras radar med data från lidar och bilder från fordonskameror för att på så vis utöka fordons uppfattning om aktuella trafikförhållanden. Tanken är att detta ska kunna förbättra placeringen av autonoma fordon och därmed öka deras säkerhet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2