Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Teknik |

Prevas tar över spjutspetsverksamhet inom Life Science

Prevas har kommit överens om en verksamhetsövergång gällande medarbetare och pågående uppdrag inom SDS MedteQ.

 SDS MedteQ har varit verksamma sedan 2020 och erbjuder regulatoriska premiumtjänster och rådgivning till medtech-bolag världen över. Verksamheten ansluter till Prevas i juni 2023.

Den snabba utvecklingen inom medicinteknik och läkemedelsbranschen, den ökade digitaliseringen av sjukvården och den preventiva vården i kombination med regelverksförändringar inom medicinteknik medför allt större behov av spetskompetens inom regelverk och kvalitetsområdet. I och med detta verksamhetstillskott får Prevas tillgång till spjutspetskompetens inom klinisk utveckling, kombinationsprodukter och läkemedelsnära produkter.

SDS MedteQ består idag av åtta medarbetare och kundbasen består av internationella små och medelstora bolag samt start-up bolag. Förutom svenska bolag finns ett antal norska, europeiska och amerikanska bolag bland kunderna.

– Vi känner varandra väl sedan tidigare och jag ser fram emot att tillsammans bygga vidare på vårt starka erbjudande inom Life Science. Här hjälper vi företag med att följa regler och myndighetskrav och utveckla innovativa lösningar för att snabbt få ut sin produkt på marknaden, säger Robert Tönhardt, ansvarig för Life Science på Prevas, i ett pressmeddelande.

Ledarskapet i SDS MedteQ följer med över till Prevas, både Johan Sköld, konsultchef, och Anna-Karin Alm, som har varit VD på SDS MedteQ fram till nu.

– Vi ser fram emot att nu befinna oss i ett sammanhang med Prevas starka närvaro inom Life Science och specifikt medtech. Tillsammans kan vi bygga vidare på våra erbjudanden där vi kan bidra med kunskap och nätverk kring kombinationsprodukter och läkemedelsnära produkter, säger Anna-Karin.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2