Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo CE
Elektronikproduktion |

Volvo CE flyttar huvudkontoret till Eskilstuna

Volvo CE kommer att flytta företagets globala huvudkontor från sin nuvarande plats i Göteborg till Eskilstuna – där allt började för 191 år sedan.

Historien bakom Volvo CE tog sin början redan 1832 när Johan Theofron Munktell startade sin mekaniska verkstad i Eskilstuna. Idag är Volvo CE i Eskilstuna – med sina 2,500 medarbetare - den största av de 17 platser företaget verkar i. I och med att stora delar av kärnverksamheten redan är förlagd till Eskilstuna beskrivs det som ett natuligt steg att flytta Volvo CE’s ledning närmare den operativa verksamheten.

Flytten stödjer också ett pågående lokala samarbetet, utveckling av kompetensbehov och strategiska innovationsprojekt relaterat till hållbarhet, framförallt tillsammans med Mälardalens universitet (MDU) som företaget jobbar med för att utveckla framtida ingenjörstalanger.

Verksamheten i Eskilstuna består idag av en stor utvecklingsavdelning, produktion av strategiska komponenter, försäljning samt ett kundcenter. Det nya huvudkontoret kommer att slå upp portarna under augusti, 2023.

– Nu stärker vi banden ytterligare med Eskilstuna och accelererar de goda lokala dialoger som redan finns på plats gällande kompetensbehov och hållbarhetsarbete. Det är också ett viktigt steg för oss i ledningen att komma närmare den dagliga pulsen och att fortsätta arbetet med att stimulera en medarbetarkultur som främjar tvärfunktionella samarbeten, säger Melker Jernberg, vd för Volvo CE.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons