Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Polestar siktar på att öka takten i kina, ingår ett joint venture

Svenska Polestar meddelar att man ingår, vad man kallar, ett strategiskt joint venture för den kinesiska marknaden med teknikbolaget Xingji Meizu Group.

Syftet med det nya bolaget sägs vara att stärka Polestars erbjudande på den kinesiska elbilsmarknaden. Detta ska nås genom att kombinera Polestars design och prestanda med Xingji Meizus expertis inom utveckling av mjukvara och konsumentelektronik.

– Kina är en av de snabbast växande elbilsmarknaderna i världen. Det är också en marknad med mycket specifika konsumenttrender, inklusive en ökad integration mellan konsumentelektronik och fordon, säger Polestars vd Thomas Ingenlath, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att man genom att samarbeta med ett företag med denna kompetens, kommer att kunna erbjuda en mer lokalt anpassad användarupplevelse.

Det nya bolaget kommer att utveckla Xingji Meizus befintliga teknikplattform, Flyme Auto, till ett sömlöst operativsystem för Polestar-bilar som säljs just i Kina, inklusive appar, streamingtjänster och mjukvara. I resten av världen kommer Polestar att  använda Android Automotive OS i sina bilar.

Detta kommer att kompletteras med mobiltelefoner och augmented reality-enheter och appar i samma ekosystem. Polestar räknar med att överföra cirka 130 medarbetare från sin verksamhet i Kina till det nya företaget, som även blir den enda auktoriserade försäljnings- och serviceenheten för Polestar i Kina.

Polestar kommer att äga 49 procent av joint venture-bolagets kapital, medan de återstående 51 procenten kommer att ligga i händerna på Xingji Meizu. Xingji Meizu kommer även att ansvara för det nya bolagets framtida finansiering, utöver det startkapital som tillhandahålls av de båda bolagen.

Xingji Meizu är ett teknikföretag med  cirka 2 600 anställda fokuserade på att utveckla en portfölj av mobila bärbara och smarta enheter. Xingji Meizus grundare är Eric (Shufu) Li, ordförande för Geely Holding Group och delägare i Polestar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1