Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dana rothstein dreamstime.com
Komponenter |

Almi Invest investerar i Adamant Quanta

Almi Invest investerar 3 miljoner kronor i Adamant Quanta. Investeringen är en del av en finansieringsrunda på 9,2 miljoner kronor och sker tillsammans med Industrifonden och Navigare Ventures.

Den nya finansieringen kommer att användas för att ytterligare utveckla och skala leveransen av Adamant Quantas första diamantbaserade chip-atomur.

Adamant Quanta är en svensk kvantum tech-startup som specialiserar sig på utvecklingen av diamantbaserade IC-system för precisionstidtagning, sensorteknik och detektionsteknik. 

Adamant Quanta säger sig vara engagerade i fortsatt teknisk innovation och att etablera sig som ledare inom sitt område. Med framgångsrik avslutning av finansieringsomgången kommer företaget att skala och accelerera leveransen av diamantsystem i chip-format samt stärka sin position på marknaderna för tidtagning, sensorteknik och detektionsteknik.

– Vi är glada över att ha avslutat denna finansieringsomgång och tacksamma för möjligheten att fortsätta utveckla vår patentskyddade diamantteknologi och leverera våra toppmoderna atomur baserade på diamantkvantteknologi. Med denna investering kommer vi att kunna skala vår produktleverans och förverkliga vår vision om att erbjuda konkurrenskraftig och omedelbart användbar hårdvara för kvantteknik, säger Haitham El-Ella, grundare och vd på Adamant Quanta i ett pressmeddelande.

– Almi Invest är dedikerade till att stödja svenska innovatörer i deras etablering och resa. Adamant Quanta är ett imponerande exempel på en innovativ kvantum tech-startup med betydande marknadspotential, vars klockor baserade på diamantteknologi redan har lockat internationella kunder. Almi Invests tillsammans med Industrifonden och Navigare Ventures, utgör en viktig del i att främja deras utveckling, Säger Faten Mustafa, Investment Manager på Almi Invest.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1