Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BeammWave
Komponenter |

BeammWave beviljade bidrag av EU-Horizon

Projekttiteln är "Resilient Trust - Trusted SMEs for Sustainable Growth of Europeans Economical Backbone to Strengthen the Digital Sovereignty" och består av 29 europeiska partners. Totala bidraget är 5,5 miljoner euro, varav BeammWaves andel är 300 000 euro, crika 3,5 miljoner kronor.

Resilient Trust fokuserar på ’end-to-end-säkerhet’ för produceringsprocesser, med fokus på stark exploatering för små och medelstora företag. Målet är att förverkliga denna vision genom att utveckla specialiserad hårdvara för att etablera "Trust" mellan ett nätverk och en vägg av "Resilience", även mot nya attackmetoder som ’post quantum-attacker’ och AI-baserade attacker.

– Detta EU-projekt tillför ett enormt värde till Europa för att säkra ’know-how’ för system som är motståndskraftiga mot skadlig och opålitlig hårdvara, säger Stefan Svedberg, vd för BeammWave i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att pågå under 36 månader och koordineras av Université Gustave Eiffel i Frankrike. Den totala projektkostnaden är cirka 17 miljoner euro. Bidraget från EU är 5,5 miljoner eruo, varav BeammWaves andel är 297 000 euro, cirka 3,5 miljoner kronor.

– Projektet ger BeammWave möjligheten att arbeta tillsammans med våra europeiska projektpartners, vilket medför att vi kan undersöka lösningar för end-to-end-säkerhet genom att öka Resilience och Trust längs olika nyckelförsörjningskedjor, som kan implementeras i BeammWaves teknologi, säger Markus Törmänen, medgrundare och styrelseledamot på BeammWave.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2