Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

GPV växer med ytterligare en elektronikfabrik i Slovakien

Kontraktstillverkaren GPV fortsätter sin tillväxtresa och meddelar att bolaget ingått ett hyresavtal med syfte att etablera en ny elektronikfabrik i Slovakien.

Den nya fabriken ligger i Piestany, nära GPV:s två befintliga elektronikfabriker i Slovakien. Produktionen vid den nya fabriken väntas starta redan i början av 2024.

Med expansionen får GPV tillgång till totalt 18 000 kvadratmeter nytt utrymme. Inledningsvis kommer GPV att använda 11 000 kvadratmeter med möjlighet att utöka och använda de restrerande 7 000 kvadratmeter i ett senare skede vid behov, det framgår av ett pressmeddelande.

GPV skriver i ett pressmeddelande att kunder under en längre period har kunder efterfrågat ytterligare produktionskapacitet i Europa, till bättre pris. Kort efter sammanslagningen med Enics i oktober 2022 lyckades GPV utöka produktionskapaciteten för att kunna tillgodose detta behov, dock på kort sikt. Sedan dess har tillverkaren letat efter möjligheten att etablera ytterligare produktionskapacitet i Europa, där man kan erbjuda bättre bästa priser.

– Vi har en stark pipeline som drivs av ökad efterfrågan från nöjda kunder och vi har en strategisk ambition att regionalisera den europeiska efterfrågan även mot bakgrund av ESG-agendan, säger Bo Lybæk. vd på GPV i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons