Annons
Annons
Annons
Annons
© Mildef
Elektronikproduktion |

Mildef vinner avtal värt 37 miljoner kronor

Mildefs svenska integrationsverksamhet har vunnit ett treårigt avtal för att digitalisera ett av amfibiekårens stödfartyg, så kallad lätt trossbåt.

Uppdraget sker inom det större ramavtal som Mildef tecknade med Försvarets Materielverk 2022. Sammanlagt ska ledningssystem uppgraderas och installeras i sexton båtar till ett värde av 37 miljoner rkonro.

Mildef har sedan tidigare designat, konfigurerat och installerat såväl egen hårdvara som övriga stödsystem som del i moderniseringen av svenska fartyg och stridsbåtar. Nu låter FMV återigen Mildef konstruera och installera den hårdvara som krävs av moderna stridsledningssystem. 

Lätt trossbåt är ett av amfibiekårens stödfartyg och under en treårsperiod ska Mildef hantera moderniseringen av sammanlagt sexton enheter. Uppdraget bygger vidare på ett prototypsystem som nyligen testats under den militära storövningen Aurora 2023, och inleds omgående.

– Med tidigare erfarenheter av att designa, konfigurera och installera världsledande datorkraft för den svenska marinen är vi stolta över att spela en viktig roll i förmågeutvecklingen till sjöss. Detta kontrakt är ytterligare ett bevis på Mildefs bidrag till Försvarsmaktens tillväxt, säger Daniel Ljunggren, vd Mildef Group i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2