Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EU / Thierry Breton via Twitter
Komponenter |

"Extremt sannolikt" att Nvidia investerar i Europa

Jensen Huang, vd för Nvidia Corp, verkar mycket säker på att halvledarföretaget kommer att investera i Europa.

Förra veckan reste Thierry Breton, EU:s kommissionär för den inre marknaden, till San Francisco för att diskutera artificiell intelligens med några av de största teknikföretagen i Silicon Valley, bland dem Nvidias vd Jensen Huang.

Under mötet föreslog Breton "att Nvidia borde investera mycket mer i Europa och att Europa kommer att bli en underbar plats att bygga framtiden för Nvidia", rapporterar Bloomberg.

Alla regioner och stora ekonomier – EU, USA, Sydkorea, Japan och Indien – har meddelat att man planerar att investera stora summor av offentliga medel under de så kallade halvledarakterna för att förstärka och öka den inhemska halvledartillverkningen. USA:s CHIPS and Science Act har redan gett upphov till miljarder i privata investeringar och den europeiska motsvarigheten har börjat generera stora projekt. Företag som STMicroelectronics, GlobalFoundries, Wolfspeed och Intel har alla nyligen annonserat massiva europeiska projekt som alla kommer att söka stöd från EU.

Efter mötet med Breton ska Huang ha sagt till reportrar att även Nvidia kommer att titta på investeringsmöjligheter i Europa. Anledningen sägs vara att Nvidia vill vara ett globalt internationellt företag, skriver Bloomberg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2