Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© melpomenem dreamstime.com
Elektronikproduktion |

16 miljoner till skalning av IoT-projekt

Internet of Things Sverige har öppnat en utlysning med en budget på 16 miljoner. Målet? Att skala upp användningen av tidigare genomförda innovativa IoT-projekt.

Fokus ligger även i år på initiativ som kan bidra till snabbare klimatomställning, trygga offentliga miljöer och jämlik hälsa.

Man siktar kort på på större genomförandeprojekt som kan göra skillnad, det går trots allt under namnet ”IoT för innovativ samhällsnytta”. Skillnaden mot tidigare utlysningar är att man denna gång vänder sig till aktörer som drivit projekt inom ramen för IoT Sveriges tidigare utlysningar.

– Efter nio års verksamhet finns det många bra och innovativa IoT-initiativ i IoT Sveriges projektportfölj men vi behöver skala upp användning och implementering för att skapa ännu större samhällsnytta. Detta vill vi stimulera med årets utlysning, säger Kristin Blom, tf programchef på IoT Sverige i ett pressmeddelande.

Totalt ska som sagt 16 miljoner fördelas på innovativa IoT-initiativ som bygger vidare på projekt från IoT Sveriges projektportfölj. Det går att söka upp till totalt 4 miljoner per projekt och minst 50 procent medfinansiering krävs.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2