Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NeoCortec
Teknik |

NeoCortec flyttar till nya lokaler

Danska NeoCortec, en specialist på trådlösa meshnät, meddelar att bolaget flyttat in i nya lokaler strax utanför Köpenhamn i Danmark, en flytt som i praktiken dubblar det tillgängliga kontors- och labutrymmet.

Thomas Steen Halkier, NeoCortecs vd, berättar ett pressmeddelande att bolaget såg en möjlighet när en närliggande anläggning, som skulle ge bolaget utrymme att både växa och utvecklas i, blev ledig.

NeoCortec utvecklar en rad små moduler som har en genomsnittlig strömförbrukning så låg som 20 mikroampere, vilket innebär att moduler kan köras i flera år på två AA-batterier. Moduler placeras helt enkelt efter behov runt en byggnad eller flera byggnader.

Alla noder i ett NeoMesh nätverk är lika, det vill säga var och en kan generera och överföra data. Protokollstacken är, enligt bolaget, nästan oändligt utbyggbar för de flesta applikationer eftersom upp till 65 000 noder är möjliga i ett nätverk.

– Vårt fokus ligger på att möjliggöra smarta byggnader genom att tillhandahålla en plattformsteknologi för sensornätverk som levererar den information som ägare och användare av offentliga och kommersiella utrymmen behöver för att göra och implementera energibesparande val och lokalhanteringssystem, säger Thomas Steen Halkier.

Enligt Fortune Business Insights förväntas den europeiska marknaden för smarta byggnader att växa från 3,59 miljarder dollar under 2021 till 11,20 miljarder dollar 2028. Det betyder krasst att sensorer kommer att användas mer och mer för att tillhandahålla information för att styra miljö- och säkerhetsfunktioner.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2