Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© JonDeTech
Komponenter |

JonDeTech förlänger samarbetsavtal med schweiziska Varioprint

Sedan hösten 2021 har JonDeTech och Varioprint jobbat tillsammans. Det som började som ett utvecklingsavtal centrerat runt det svenska bolagets sensorelement JIRS30 närmar sig allt mer en övergång till ett leveransavtal.

För att kunna arbeta vidare med utveckling av JonDeTechs teknologi, färdigställa kvalificeringen av JIRS30 samt skapa förutsättningar för att driva utvecklingsavtalet vidare till ett leveransavtal, förlänger bolagen avtalet med ett år, till och med den 30 juni, 2024.

Sedan parterna först beslutade sig för att inleda samarbetet har man hunnit med en hel del milstolpar. Samtliga delprocesser är nu etablerade i en industriell miljö; tillsammans med underleverantören Hofstetter har en helt ny WED-lina utvecklats; Industriella kemibad har tagits fram; funktionella sensorelement har uppnåtts, så kallade Working Samples; detta följdes kort efter av fullskaliga paneler i det slutgiltiga produktionsflödet med ett låst grundrecept, också kallat Engineering Samples.

Man har nu gått vidare för att uppnå nästa steg inom  Engineering Samples, vilket syftar till att uppnå ett kontinuerligt produktionsflöde.

– Det är otroligt glädjande att vi kan fortsätta vårt samarbete mot marknaden tillsammans med Varioprint, vår viktigaste partner. I takt med att positiva resultat kommit på plats är detta ett viktigt steg för vår långsiktiga förmåga att kunna leverera konkurrenskraftiga produkter till marknaden, säger Dean Tosic, vd JonDeTech, i ett pressmeddelande.

Under det kommande året kommer fokus att läggas på att färdigställa kvalificering av JIRS30, vilket skulle innebära att utvecklingsavtalet för JIRS30 övergår i ett leveransavtal. Samtidigt kommer produktionsflödet att vidareutvecklas för att öka kapaciteten och minska produktionskostnaden. Parterna kommer även att kontinuerligt utvärdera och  och optimera några kritiska delprocesser. JIRS30 är redan ett väldigt litet sensorelement, men ändå satsar man på att ta fram ett mindre sensorelement med samma funktionalitet jämfört med dagens 3*3mm.  


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2