Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Komponenter |

Epishine och Nichicon vill förenkla självdriven elektronik

Svenska Epishine och japanska Nichicon sparkar igång ett samarbete där målet är att kunna erbjuda integrerade kraftlösningar för självförsörjande enheter.

De flesta sensorer och elektroniska enheter med låg effekt har drivits med engångsbatterier, vilket inte bara bidrar till ökad miljöpåverkan utan resulterar i högre underhållskostnader på grund av behovet av täta batteribyten. Ljuskraft är enligt bolagen en självklar lösning, men den behöver integreras i enheterna.

För snabba på implementeringen i ett brett utbud enheter, samt för att göra det hela enklare, samarbetar Epishine och Nichicon kring energihanteringslösningar för självförsörjande enheter. Lösningarna kan ge lägre en livscykel, högre effektivitet och vara lika enkla att integrera som batterier.

Man kommer att kombinera Epishines inomhussolcell och Nichicons SLB (Small Lithium-ion Battery), som är baserad på LTO-teknik (Lithium Titanate Oxide) och kan fånga även den minsta nivån av laddningsströmmar och maximera energiutvinningseffektiviteten vid nivåer under 5uA eller 0,01C.

– Kombinationen av Epishines inomhussolcell och Nichicons SLB representerar ett viktigt steg som gör att kunderna kan driva förändringen mot en hållbar framtid, utan onödiga batteriavfall. Samtidigt kan den totala ägandekostnaden minskas utan batteribyten, samtidigt som slutanvändarens bekvämlighet ökar på grund av att manuell laddning elimineras, säger Klas Engstroem, försäljningsdirektör på Nichicon i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons