Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powercell
Elektronikproduktion |

PowerCell skriver avtal med ett potentielt värde om 200 miljoner

PowerCell har tecknat ett femårigt ramavtal för serieleveranser av bränslecellssystem med det brittiska företaget ColGar Energy, ett dotterbolag inom Vantastec-koncernen.

Ordervärdet kan potentiellt uppgå till totalt cirka 200 miljoner kronor och innebär att PowerCell går in på ett nytt marknadssegment.

–Det här är ett nytt, spännande marknadssegment för oss. Våra vätgaselektriska lösningar passar perfekt för fordon som behöver hjälpkraft för att driva till exempel kyl- eller värmesystem, säger Richard Berkling, vd för PowerCell i ett pressmeddelande.

ColGar Energy är en brittisk aktören som bygger om lätta kommersiella fordon för att exempelvis kunna transportera varm eller kall mat. De gör också bilar där mat och dryck värms i fordonen. Fordonen säljs under varumärket Vantastec.

– Med PowerCells lösning kan vi erbjuda våra kunder helt utsläppsfria fordon. Vi är mycket glada över det här samarbetet som kommer att stärka vår ställning som en ledande leverantör av framtidssäkra kyl- och värmebilar, , säger Gareth Edwards, ColGar Energy’s grundare och försäljningschef.

Avtalet omfattar PowerCells VS5 bränslecellssystem som kundanpassats till mobilitet och varje system kommer att ha kapacitet på 5 kW. De första leveranserna sker i tredje kvartalet 2024. Avtalet är dock villkorat av att kunden godkänner produktdesignen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2