Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Hexatronic köper tillverkare av elektrooptiska kablar

Svenska Hexatronic Group har ingått avtal med Rubicon Partners om att förvärva Fibron BX, LTD, en OEM-tillverkare inom elektrooptiska kablar för tuffa miljöer.

I och med förvärvet av Fibron stärker Hexatronic sin position som en komplett leverantör av så kallade umbilical-produkter och anpassade undervattenskablar. Fibron har en bred produktportfölj och levererar till de traditionella energimarknaderna, inklusive förnybar energi (våg, tidvatten och vind), ROV, försvar och dykning.

Fibron kundbas kompletterar även Hexatronics befintliga erbjudande. Den förväntade totala köpeskillingen uppgår till 32 miljoner pund, närmare 437 miljoner kronor.

Hexatronic beskriver förvärvet som strategiskt  då det diversifierar det svenska bolagets verksamhet ytterligare samt stärker möjligheterna inom marknaden för Harsh Environment. När köpet väl är klart kommer Hexatronics verksamhet inom Harsh Environment att öka från cirka 7 procent av koncernens nettoomsättning till över 11 procent, proforma. Samtidigt ser Hexatronic goda möjligheter för ytterligare tillväxt inom Harsh Environments, både organisk och via framtida förvärv.

– Förvärvet av Fibron utgör en betydande milstolpe för Hexatronic då vi utökar vår produktportfölj och stärker vår verksamhet inom Harsh Environments. Fibrons expertis och goda anseenede som en ledande tillverkare av umbilical-produkter och specialundervattenskablar ligger i linje med våra strategiska tillväxtambitioner. Genom att kombinera våra styrkor och förmågor kommer vi kunna tillhandahålla förbättrade lösningar och ge ett mervärde till våra kunder, säger Henrik Larsson Lyon, vd Hexatronic Group i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2