Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Elektronikproduktion |

Komponentuppdatering från Orbit One

Kontraktstillverkaren Orbit One fortsätter att leverera uppdateringar om läget på komponentmarknaden och just nu visar läget på mer tillgänglig kapacitet.

Den ökade tillgängligheten är dock inte resultatet av mer tillverkningskapacitet, utan snarare en viss avmattning på efterfrågan, främst från Kina och andra länder i Asien, säger Orbit Ones Chief Supply Chain Officer, Marcus Gunnebrant i en uppdatering.

– Den minskade efterfrågan har minskat trycket på leverantörerna och vi ser även att ledtiderna har gått ner något. De är dock fortfarande höga jämfört med innan pandemin bröt ut. Det är även osäkert vad som kommer hända under Q4 2023 och Q1 2024 beroende på om efterfrågan från Kina ökar igen som en följd av högre konsumtion.

Han fortsätter och säger att man även ser en ökad stabilitet inom fraktsektorn och att det just nu inte finns några indikationer på större problem. Faktum är att fraktpriserna håller sig på en stabil nivå och inom sjöfarten ser tillverkaren till och med något sjunkande pris.

Magnus Gunnebran menar dock att det fortfarande är viktigt att se över ingående komponenter i produktdesignen, och att man både kan och bör genomföra en så kallad ”BOM Scrubbing”. Kort sagt handlar det om att analysera ingående komponenter i syfte att ersätta utgående komponenter, rensa gammal och inkorrekt data samt finna bättre alternativ avseende pris, kvalitet och producerbarhet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1