Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission Tallin siktar på att öka produktionskapaciteten med ny investering

För att öka produktionskapaciteten för plåtproduktion gör Inission Tallinn en investering i bolagets mekanikanläggning i Lagedi. Investeringar för 2 miljoner euro kommer att öka fabrikens kapacitet med mer än 20 procent.

I investeringen ingår bland annat en ny bockningsrobot, den första i sitt slag i Estland, meddelar bolaget via ett pressmeddelande.

Enligt Nadežda Dementjeva, Inission Tallinns vd, följer bolaget principerna för smart industri och fokuserar på automatisering och processoptimering.

– Vi fokuserar på innovation och produktion på toppnivå för att kunna erbjuda flexibla lösningar och tillgodose kundernas växande behov. Med stöd av ny teknik kan vi att öka fabrikens produktionskapacitet, bredda produktportföljen och säkerställa företagets hållbara tillväxt, säger Nadežda.

Investeringarna inkluderar alla delar i produktionsprocessen, såsom bockning, skärning och annan ny bearbetningsutrustning.

Nadežda säger dock i pressmeddelandet att  satsningen inte innebär fler jobb. Däremot skapar det förutsättningar för de anställda att jobba smartare genom genom automatiserade och effektiviserade processer. 

– Operatören kan till exempel enbart fokusera på att ladda material, medan enheten övervakar arbetssekvensen och anpassar sig efter produkten, säger Nadežda.

Den nya utrustningen förväntas anlända till Lagedis fabrik i slutet av året och ska enligt plan gå att använda i början av nästa år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2