Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Alelion
Elektronikproduktion |

Alelions patent för stabilisering av elnät får grönt ljus i Europa

Ytterligare ett patent i Alelions patentportfölj inom energy management, som bland annat avser teknik för distribuerad stabilisering av elnät har godkänts av europeiska patentverket.

Det nu godkända Europeiska patentet EP 30 00 162 gäller teknik att styra laddningsnivåer i batterier för balansering av elnät baserat på elpriser och förutsägelser av framtida elbehov. Det kan vara batterier i elbilar, hemmiljö eller industriella tillämpningar. Tekniken ger, enligt Alelion, möjligheten att optimera ett batteris användning för balansering av elnätet med syfte att öka intäkterna från batteriet. I USA har bolaget redan ett motsvarande patent godkänt.

– Att få ytterliga ett patent godkänt i Alelions portfölj inom energy management, stärker Alelions teknikportfölj innehållande lösningar för stabilisering av elnät, och öppnar nya dörrar för samarbeten och kommersialisering av tekniken, vilket ligger helt i linje med Alelions mål att vara en drivande kraft bakom omställningen till en mer hållbar energianvändning, säger Alelions vd, Åsa Nordström i ett pressmeddelande.

Det ökade energibehovet kommer på sikt att påskynda investeringar i smarta lösningar för energilagring och energihantering som ett långsiktigt och hållbart alternativ. Och Alelion har byggt upp en patentportfölj inom energiområdet som visat sig bli mer och mer relevant senaste året. Patenten hanterar lösningar för "Energy Management" och med hjälp av bolagets teknik kan elnätet stabiliseras genom distribuerade energilager så som batterier. Exempelvis kan batterierna i elbilar på en långtidsparkering användas, istället för att stå oanvända.

– Arbetet fortgår med våra befintliga patent där vi vill stärka vår position i valda marknader. Detta är det första godkännandet som ett unitary patent vilket är nytt i Europa. Vi fokuserar även på patent inom vår kärnverksamhet kopplat till att vi nu utvecklar ett helt nytt batterisystem, säger Henrik Svala, Alelions CTO.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons