Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductors
Komponenter |

Sivers Photonics får order från Ayar Labs för laserchiputveckling

Sivers Semiconductors dotterbolag Sivers Photonics har fått en ny order på 1 miljoner dollar (närmare 11 miljoner kronor) från Ayar Labs för utveckling av nästa generations laser-array-chip som stöder applikationer för bland annat High Performance Computing (HPC), AI och maskinlärning.

Ordern fördjupar därmed samarbetet med Ayar Labs som arbetar för att skala upp volymproduktionen av sin optiska I/O-lösning.

I och med denna order går bolagen in i nästa fas av sitt partnerskap med fokus på fortsatt utveckling och kommersialisering av Sivers DFB-laserchip som stödjer Ayar Labs optiska I/O-lösning som för närvarande möjliggör 4Tb/s dubbelriktad optisk anslutning chip-till-chip. Ordern kommer att levereras under 2023 och 2024.

– Genom att använda vår beprövade teknologi kan Ayar Labs med säkerhet leverera till sina kunder i stor skala, samtidigt som vi drar nytta av den fortsatta tillväxten av ekosystemet för CW-WDM MSA för laserlösningar med hög bandbredd och högt kanalantal, säger Dr Andrew McKee, tillförordnad vd och CTO på Sivers Photonics i ett pressmeddelande.

Anders Storm, vd och koncernchef, Sivers Semiconductors, fyller i och säger att i och med den massiva tillväxten av generativ AI, tror det svenska bolaget att detta bara är början och att man är stolta över att stödja Ayar Labs och dess partners i att möjliggöra den AI-revolution som förändrar världen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1