Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IAR Systems
Elektronikproduktion |

IAR Systems omstrukturerar – 25 tjänster berörs

IAR meddelar att man kommer att genomföra en omstrukturering inom avdelningen för inbyggd säkerhet, för att möta förändringar i kundernas efterfrågan relaterade till säkerhet och efterlevnad.

I ett pressmeddelande förklarar IAR att teamets ändrade fokus kommer vara pre-sales engineering i nära samarbete med säljorganisationen, kunder och partners. Syftet med omstruktureringen är att förbättra IARs operativa effektivitet, lönsamhet och möjlighet att dra nytta av den förändrade marknaden.

I och med detta föreslår bolaget att totalt 25 anställda på dess Cambridge-kontor, Storbritannien, inklusive konsulter, avvecklas samt att naturlig avgång i närtid ej ska ersättas. Omstruktureringen förväntas resultera i beräknade årliga besparingar på cirka 27 miljoner kronor, med full effekt vid utgången av tredje kvartalet 2023.

– Marknaden för inbyggda lösningar genomgår snabba och pågående förändringar i efterfrågan, drivna av uppdaterade regelverk, lagstiftning och den övergripande betydelsen av safety och security. Vi förbereder vår organisation för att ligga i framkant av dessa förändringar, och på bästa sätt möta varje kunds specifika behov och möjliggöra tillväxt, säger säger Richard Lind, vd på IAR i pressmeddelandet.

Totalt räknar IAR med omstruktureringskostnader, främst relaterade till personalminskningarna, på maximalt 4 miljoner kronor, varav merparten kommer påverka resultatet för det tredje kvartalet 2023.

De 26 kvarvarande tjänsterna vid utvecklingsavdelningen i Cambridge kommer enligt bolaget att bli tätare länkade med Uppsalas utvecklingsavdelning. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2