Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Incap köper amerikansk EMS:are

Kontraktstillverkaren Incap växer på andra sidan Atlanten genom förvärvet av Pennatronics Inc., ett amerikanskt EMS-företag med tillverkningsverksamhet i Pennsylvania.

Det förvärvade bolagets företagsvärde är 18,6 miljoner dollar och avtalet inkluderar även en potentiell tilläggsköpeskilling om maximalt 3,0 miljoner dollar. Transaktionen kommer att betalas kontant förutom ett belopp på cirka 1,6 miljoner dollar som betalas ut i Incap-aktier.

Pennatronics har varit verksamt sedan 1999 och har en produktionsanläggning på cirka 6 000 kvadratmeter i en stad som heter Kalifornien nära Pittsburgh, Pennsylvania. Företaget erbjuder kompletta elektroniktillverkningstjänster inklusive PCBA, box-build, ingenjörstjänster och inköpstjänster. Kunderna finns många olika branscher.

Pennatronics intäkter för räkenskapsåret som slutade den 31 mars 2023 var 30 miljoner dollar med en EBITDA på 2,9 miljoner dollar. Resultatet för räkenskapsåret var 1,6 miljoner dollar. Företaget har idag 102 anställda. 

Incap skriver i ett pressmeddelande att man räknar med att avsluta transaktionen efter festligheterna den fjärde juli i USA. 

Efter förvärvet har Pennatronics nuvarande ägare, Ralph B. Andy och Keith D. James, åtagit sig att stödja Incap under en övergångsperiod.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2