Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nokia
Elektronikproduktion |

Nokia skriver nytt patentavtal med Apple

Finska Nokia meddelar att man tecknat ett nytt flerårigt patentavtal med elektronikjätten Apple. Det nya avtalet kommer att ersätta den nuvarande licensen som löper ut i slutet av 2023.

– Vi är mycket glada över att ha ingått ett långsiktigt patentlicensavtal med Apple på en vänskaplig basis. Avtalet återspeglar styrkan i Nokias patentportfölj, decennier långa investeringar i FoU och bidrag till cellulära standarder och annan teknik, säger Jenni Lukander, vd för Nokia Technologies, i ett pressmeddelande.

Nokia bidrar med sina innovationer till öppna standarder i utbyte mot rätten att licensiera dem i enlighet med FRAND. Företag kan licensiera och använda dessa teknologier utan att behöva göra egna betydande investeringar i standarderna. Nokias patentportfölj bygger på mer än 140 miljarder euro som investerats i FoU sedan 2000 och består av cirka 20 000 patentfamiljer, inklusive över 5 500 patentfamiljer som förklarats väsentliga för 5G.

Nokia skriver i pressmeddelande att man räknar med att realisera omsättningen relaterad till patentlicensavtalet i januari 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1