Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Impact Coatings
Elektronikproduktion |

Impact Coatings växer med nytt huvudkontor i Linköping

Impact Coatings flyttar under hösten 2024 till ett nybyggt huvudkontor i Linköping. Fastigheten byggs i Kåparp, i direkt anslutning till Mjärdevi och Linköping Science Park samt Linköpings Universitet.

När allt står klart kommer Impact Coatings ha tillgång till en byggnad om två plan,  innebär kraftigt utökade möjligheter för produktion och utveckling av bolagets beläggningslösningar inom PVD-teknik. Markarbeten har påbörjats och byggstart sker till hösten.

Med det nya huvudkontoret på nästan 3 000 kvadratmeter fördubblar Impact Coatings produktionsytan i Linköping, tillsammans med avdelningsanpassade kontor, konferenslokaler och med möjlighet till expansion över tid. Det innebär en ökad kapacitet att leverera beläggningstjänster från bolagets svenska Coating Service Center, som även fungerar som democenter för kunder. Det tillåter ökad produktion av industriella PVD-system till kunder och till den egna beläggningsverksamheten och erbjuder större ytor och nytt labb till bolagets utvecklingsavdelning.

Impact Coatings är inne i en expansiv fas pådriven av en snabb global utveckling inom grön fossilfri vätgas, där beläggningsteknik behövs och efterfrågas inom området. Byggprojekteringen i Linköping sker samtidigt som bolaget startat produktion i ett nytt Coating Service Center i Shanghai, Kina, och planerar för ytterligare en etablering i USA under 2024.

– Det nya huvudkontoret utgör en viktig pusselbit i vår tillväxtresa. Med ny attraktiv placering, ett fördelaktigt logistiskt läge och produktionsoptimerade arbetsytor i moderna lokaler kommer vi kunna fortsätta attrahera regionens främsta talanger. Samtidigt kan vi växa vår verksamhet och effektivisera samt automatisera våra produktionsflöden. Centrala aspekter för att stötta snabbväxande industrier som tillsammans med oss jobbar med framtidens energi- och transportlösningar, säger Torbjörn Sandberg Kanon, VD på Impact Coatings i ett pressmeddelande


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons