Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco
Elektronikproduktion |

Atlas Copco köper tysk utvecklare av AR-lösningar

Atlas Copco har förvärvat Extend3D GmbH, ett företag som utvecklar och producerar AR (augmented reality)-baserade guidningssystem, byggda på laser- och videoprojektion, för operatörer inom industrin.

Det tyska bolaget – som har varit verksamt sedan 2010 – är baserat i München och har idag 16 anställda. Under 2022 hade Extend3D en omsättning på omkring 32 miljoner kronor.

Extend3D utvecklar och producerar augmented reality-system, inklusive 3D-video- och laserprojektorer, som är anpassade för smarta tillverkningsprocesser. Företagets kunder finns främst inom fordonsindustrin, transport, flyg men även allmän industri.

– Detta förvärv kommer att stärka vårt erbjudande inom process- och kvalitetskontroll och ger oss en mångsidig portfölj av augmented reality-produkter designade specifikt för industriell montering, med hög komplexitet och höga kvalitetskrav, säger Henrik Elmin, affärsområdeschef, Industriteknik i ett pressmeddelande.

Prislappen för förvärvet har inte offentliggjorts. Extend3D kommer att bli en del av Atlas Copcos Motor Vehicle Industry Division inom affärsområdet Industriteknik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2