Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fingerprint Cards
Komponenter |

Adam Philpott, ny vd och koncernchef för Fingerprint

Efter en global sökprocess har svenska Fingerprint Cards utsett Adam Philpott till ny vd och koncernchef. Han kommer att kliva in i sin nya roll den första september 2023.

Adam innehade tidigare positionen som Chief Revenue Officer på Trellix, ett ledande globalt cybersäkerhetsföretag som bildades genom samanslagningen mellan McAfee Enterprise och FireEye i oktober 2021. Han valdes in i Fingerprints styrelse i maj 2023 och kommer att sitta kvar som styrelseledamot efter att axlat rollen som vd och koncernchef.

Innan Trellix arbetade han för McAfee i över fyra år, först som chef för företagets EMEA-verksamhet och senare som CRO. Innan tiden på McAfee Enterprise tillbringade han över 15 år i en mängd olika ledande positioner på Cisco inom Australien och Asien-Stillahavsområdet & Japan (APJ), senast som chef för företagets EMEA Security Sales-verksamhet.

–Jag är väldigt glad att ta mig an rollen som vd i Fingerprints, ett ledande företag på den spännande och snabbväxande biometrimarknaden. Jag har, i egenskap av styrelseledamot, haft möjlighet att fördjupa mig i företagets verksamhet under de senaste veckorna, och jag är imponerad av styrkan i Fingerprints befintliga teknologiplattform och bolagets medarbetare, säger Adam Philpott  i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att han ser stora möjligheter för företaget att kapitalisera på sin nuvarande verksamhet inom sensorer, och samtidigt expandera inom nya, närliggande marknader inom biometri och cybersäkerhet. 

– Jag är mycket glad att välkomna Adam som vår nye vd efter en omfattande global sök- och utvärderingsprocess. Adam är en dynamisk företagsledare med en utmärkt meritlista när det gäller att leverera affärsresultat inom snabbrörliga tekniksektorer. Hans gedigna erfarenhet inom cybersäkerhet och identitetshantering är precis vad vi ser som en viktig del av Fingerprints framtid som en ledande leverantör av biometriska lösningar, tillägger Christian Lagerling, styrelseordförande i Fingerprints.

Ted Hansson kommer att fortsätta som tillförordnad vd till dess att Adam tillträder i september, med intentionen att därefter fortsätta inneha en viktig roll i organisationen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1