Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB slutför försäljningen av Power Conversion till AcBel

ABB har slutfört avyttringen av divisionen Power Conversion till AcBel Polytech för 505 miljoner dollar, närmare 5,46 miljarder kronor.

ABB räknar med att en redovisa en liten icke-operativ bokföringsvinst i rörelseresultatet till följd av försäljningen under det tredje kvartalet 2023. Nu när försäljningen är avslutad har ABB slutfört alla avyttringar av divisionsportföljer som man tillkännagav i slutet av 2020.

Power Conversion divisionen, som är baserad i Plano, Texas, USA, är leverantör av helhetslösningar för kraftomvandling för verksamhetskritiska tillämpningar inom telekommunikation, datacenter och industri.

Den nya ägaren av Power Conversion divisionen, AcBel är en tillverkare och designer av strömförsörjningsbrytare. Förutom att leverera strömförsörjningslösningar för tillämpningar som datorer, smarta hushållsapparater, smarta telefoner, servrar och nätverksutrustning, har bolaget också ett fokus på hållbar energi och elfordon. 

I och med förvärvet har AcBel fått cirka 1 500 nya anställda och en ny division som under 2022 genererade intäkter på cirka 440 miljoner dollar och ett rörelseresultat på cirka 50 miljoner dollar.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1