Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Note siktar på tillväxt i Storbritannien – förvärvar DVR Ltd.

Den svenska kontraktstillverkaren utökar sin tillverkningskapacitet på den brittiska marknaden genom förvärvet av elektroniktillverkaren DVR Ltd.

Note skriver i ett pressmeddelande att den brittiska EMS-marknaden förväntas visa upp en stark tillväxt de kommande åren och att man genom förvärvet blir en större aktör på den lokala marknaden. DVRs omsättning för 2023 förväntas uppgå till 12 miljoner brittiska pund, närmare 165,42 miljoner kronor, med en lönsamhet i nivå med Notes.

DVR beskrivs som ett företag med en affärsmodell som liknar Notes, tillverkning av kretskort och box-build med fokus på hög kvalitet och god leveransprecision. Det brittiska bolaget jobbar med långsiktiga kundrelationer och har en stark kundportfölj med en god kundtillströmning på senare år. En stor del av kunderna går att hitta inom segmenten Industrial och Greentech.

Verksamhet grundades av familjen Hellings och har drivits och utvecklats framgångsrikt, nu senast under ledning av David Hellings som kommer fortsätta sin roll som vd i bolaget. Idag har DVR cirka 95 anställda och verksamheten bedrivs från lokaler i Basildon, Essex.

Genom förvärvet av en fjärde fabrik i England får Note nu ännu större täckning och blir en större aktör på den växande brittiska EMS-marknaden.

Köpeskillingen uppgår till 9 miljoner brittiska pund, eller 124 miljoner kronor, på skuldfri basis. Därutöver kan köpeskillingen utökas med en tilläggsköpeskilling om maximalt 3,0 miljoner brittiska pund, cirka 41,35 miljoner kronor, baserad på framtida tillväxt- och lönsamhetsmål.

– Vår verksamhet utvecklas fortsatt starkt och vi gör nu vårt tredje förvärv under det senaste året. Vi är mycket entusiastiska över att DVR nu blir en del av Notekoncernen. Förvärvet stärker vår position på den brittiska EMS-marknaden som vi tror mycket på och som förväntas ha en stark tillväxt under kommande år. DVR har en stark kundportfölj med spännande projekt och vi ser även möjligheter till synergier med våra befintliga kunder och leverantörer, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2