Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volta Trucks
Elektronikproduktion |

Volta Trucks skriver avtal med tyska ZF

Den svenska tillverkaren av elektriska lastbilar har skrivit ett långsiktigt avtal med ZF gällande några av de viktigaste systemen och komponenterna till Volta Zero.

– Som en disruptiv tillverkare av hel-elektriska lastbilar som vi sätter på marknaden i ett branschledande tempo är partnerskap med pålitliga fordonsleverantörer som ZF en helt avgörande del i våra framgångar. Volta Trucks och ZF CVS delar en gemensam bestämd vilja att främja hållbarhet och skydda klimatet genom att ta ledningen i arbetet med nästa generation mobilitet, säger Ellie Pittson, inköpsdirektör på Volta Trucks i ett pressmeddelande.

ZF-tekniken i Volta Zero är specialutvecklad och särskilt konstruerad för specifika behov kring de system som omfattas. Systemen det gäller är OnGuardACTIVE Advanced Emergency Braking System (AEBS), Electronic Braking System (EBS) inklusive boxen för bromspedal, ESCsmart Electronic Stability Control (ESC) och OnHand Electro-Pneumatic Handbrake (EPH). 

Även OnLaneALERT Lane Departure Warning System (LDWS), som är ett säkerhetssystem och hjälper till att undvika drift ut ur körfältet, levereras också av ZF. Dessutom levereras ZF komponenter till styrsystemet, som styrkolonn och styrväxel.

Dessutom har Volta Zero utrustats med ZFs OptiRide Electronically Controlled Air Suspension (ECAS) som underlättar hantering, inklusive dockning och lastprocedur genom både automatisk och manuell justering av chassihöjd.

– Särskilt nya och snabba lastbilstillverkare som Volta Trucks behöver stabila partners i leverantörsledet som hjälper dem att korta R&D-tiderna och kostnaderna genom nyckelfärdiga lösningar, men även genom konstruktion av applikationer och stöd kring testning. Vi tillhandahåller en bred mix av både innovativa och etablerade lösningar genom vår portfolio som är den största inom fordonsindustrin, säger Dr. Peter Laier, medlem av ZF Board of Management och ansvarig för ZFs affär med kommersiella fordon i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1