Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson satsar 155 miljoner euro på ny fabrik och techhub

Den svenska telekombolaget kommer att satsa hela 155 miljoner euro, närmare 1,84 miljarder kronor, på att bygga vad man kallar nästa generations smarta tillverknings- och teknologinav i Tallinn, Estland.

Planen är att konsolidera samtliga Ericssons verksamheter i Estland till ett och samma. Huben kommer att omfatta testlabb, lager, produktion och kontor. Den nya 50 000 kvadratmeter stora anläggningen förväntas öppna och vara i drift under tidiga 2026.

När anläggningen väl står klar kommer den att användas för att samutveckla cellulära ekosystem och produktionstekniker, främst med kunder och partners i Europa men med global inverkan på industrialiseringen för volymproduktion. 

"Genom att etablera detta europeiska nav kommer Ericsson att möjliggöra en symbiotisk relation mellan sin etablerade FoU i Sverige och tillverkning, där produktinnovation sträcker sig in i produktionen och vice versa," skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tillverknings- och teknologinavet kommer att ligga i företagsparken Ülemiste City i Tallinn och Ericssons dotterbolag i Estland har redan kritat på ett avtal för att säkra mark för att bygga det framtida navet. Transaktionen förväntas avslutas under det fjärde kvartalet 2024.

Det svenska telekombolaget har för närvarande fler än 2 200 anställda i Estland, inklusive ingenjörer och experter inom AI och maskininlärning och Ericssons befintliga fabrik i landet står för mer än 40 procent av industrialiseringen av Ericssons 5G-produkter. Det framgår inte av pressmeddelandet om det nya tillverknings- och teknologinavet kommer att innebära nya arbetstillfällen hos Ericsson.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2