Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sound Dimension
Teknik |

Sound Dimension fortsätter omstrukturera ledningsgruppen

För bara ett par månader sedan stod det klart att Karlstadbolaget Sound Dimensions fått en ny vd. Efter att Sound Dimension lanserat sin nya strategi mot strömningstjänster fortsätter bolaget att förändra i ledningsgruppen. CTO Fredrik Gunnarsson och VP Sales Ove Larsson har lämnat sina befattningar.

Evertiq har tidigare rapporterat om bolagets AiFi Inside-teknik som använder sig av AI för att göra högtalare smartare och helt enkelt medvetna om sin omgivning. Sammankopplade ljudenheter kan därmed tillsammans skapa en mer balanserad ljudupplevelse.

Sound Dimension har ljudlösningar för strömningstjänster inom musik och video. Lösningen ger enligt bolaget strömningstjänsten ökat engagemang, lägre kundanskaffningskostnader och fler återkommande kunder. Sound Dimension fokuserar nu helt på strömningstjänster inom både film och musik och omstrukturerar därför bolaget.

– Det är vårt ansvar gentemot våra aktieägare att förvalta deras pengar väl och det innebär att vi inte ska ha kostnader som inte ger maximal nytta tillbaka. Både Fredrik och Ove har bidragit till stora framsteg inom bolaget och jag vill verkligen tacka dem för ett väl utfört arbete, säger vd Rickard Riblom i ett pressmeddelande.

Fredrik Gunnarsson, som är "ljudgurun" bakom den tekniska lösningen och även en av bolaget största aktieägare, stödjer beslutet.

– Bolaget ska nu kommersialisera och implementera den utvecklade teknologin, främst mot streaming-kundsegmentet. Det är kunnande som bolagets anställda nu besitter. Jag ser med tillförsikt fram emot vad den nya ledningen och styrelsen kommer tillföra bolaget. Jag kommer stödja bolaget tekniskt framöver när de behoven uppstår och kommer även stödja bolaget finansiellt vid kommande kapitalbehov. 

Efter omstruktureringen kvarstår vd Rickard Riblom samt CFO Robert Thorén i bolagets ledningsgrupp.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2