Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq
Komponenter |

Rochester Electronics ser en fortsatt ökning av inkuransrisker

Under första halvåret 2023 har Rochester Electronics sett en massiv ökning av oförutsedda EOL, något som tagit industrin på sängen. Rochester försöker samarbeta med tillverkarna av dessa halvledare för att stävja problemen som detta medför och jobbar på att tillhandahålla en mer långsiktig lösning.

Inkurans är inget nytt fenomen, men det är heller inte det mest omtalade. Vad som dock är nytt i det hela, enligt Rochester Electronics i alla fall, är att livscykeln för många elektroniska komponenter förkortas, och det allt snabbare. Bolaget pekar på att en stor andel av världens efterfrågan på elektroniska komponenter drivs av konsumentelektronik, en sektor som bekant har korta – och får allt kortare – produktlivslängder. Rochester menar att detta innebär att inkurans därför drabbar allt fler företag, mer regelbundet än någonsin tidigare.

Det är i sådana lägen som Rochester Electronics kan kliva in och tillhandahålla en brygga för att fylla dessa "plötsliga tomrum". I vissa fall även tillhandahålla leveranser i tiotals år efter det ursprungliga upphörandet. När en originalkomponenttillverkare (OCM) förklarar att en kritisk komponent som "uttjänt" (end-of-life eller EOL) finns det plötsligt en begränsad tillgång av den ursprungliga enheten. En tillgång som förr snarare än senare är uttömd. 

Även om ett proaktivt tillvägagångssätt för inkuranshantering är den föredragna metoden, inser Rochester att detta inte alltid kommer att vara en möjlighet. Ibland slår saker till bortom planerad inkurans, vilket kan påverka industrin över lång tid. Vi behöver bara titta tillbaka på de senaste åren för att få färska exempel.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1