Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Macrovector on Freepik
Elektronikproduktion |

Amerikansk investering stärker EU:s halvledarsatsning

Broadcom har planer på att investera i Spanien och landet är redo att stödja bolaget med den EU-finansiering öronmärkt för att bland annat stärka unionens inhemska produktion av halvledare.

"Spännande att kunna berätta om vårat beslut att investera i Spaniens halvledar-ekosystem inom ramen för deras stödprogram för halvledare", skrev Broadcoms president Charlie Kawwas på Twitter.

Det är ännu inte känt var en tillverkningsanläggning kommer att byggas. Broadcom har inte offentliggjort summan de ämnar att investera, men till Reuters sade det spanska ekonomiministeriet att projektet kan vara värt så mycket som 1 miljard dollar.

Den spanska regeringen har tidigare sagt att man kommer att allokera så mycket som 12 miljarder euro från EU:s återhämtningspaket – som lanserades efter pandemin – för att subventionera utvecklingen av halvledarindustrin.

I sin tweet nämnde Charlie Kawwas den europeiska halvledarförordningen "EU Chips Act". Det är är även från denna EU-pott, öronmärkt för att ge den europeiska marknaden ekonomisk skjuts efter pandemins dämpande effekt, som Spaniens bidrag kommer att tas. 

"Givet den ökande efterfrågan på halvledare inom nyckelsektorer såsom automatisering och hushållsprodukter behöver vi öka takten för att bli fristående inom tillverkning", skriver den spanska regeringen online. 

Webbsidan nämner både behovet av tillverkning och även design. Amerikanska Cisco har tidigare meddelat sina planer på att öppna ett centrer fokuserat på chipdesign i Barcelona


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1