Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SEAT SA
Elektronikproduktion |

Spansk SEAT-fabrik ska stå klar 2025

SEAT ska bygga en battericellsanläggning nära Barcelona som väntas skapa 500 jobb och förankra Spanien som en europeisk bransch-hub för "elektrifierad mobilitet", enligt ett pressmeddelande.

På en yta stor som nio fotbollsplaner i orten Martorell ska anläggningen enligt plan stå färdig år 2025. SEAT beräknar att projektet kommer att leda till 400 nya jobb, plus fler än 100 indirekta arbetstillfällen.

Enligt SEAT SA:s vd Wayne Griffiths uppmuntrar Spanien batteribranschen på ett sätt som resten av Europa kan lära sig av. Såsom skatteavdrag kopplade till elbilsköp som dock nu måste få backup av bättre infrastruktur för laddning.

"Offentlig-privat samverkan är avgörande för att påskynda denna omvandling, och i Spanien har steg redan tagits i rätt riktning", säger vd:n i ett pressmeddelande.


Battericellerna från den nya anläggningen kommer att användas av bland annat PowerCos gigafabrik i spanska Sagunto och Workshop 10, där några av Volkswagen-koncernens elbilar tillverkas.

"Detta kommer att hjälpa oss att optimera logistiska processer och minska vår klimatpåverkan", säger Wayne Griffiths.

Tillsammans med Volkswagen-koncernen ämnar de satsa "betydande resurser" för att uppnå hållbar mobilitet.

"Och för att fortsätta främja vår ambition att göra Spanien till en hubb för elektrifierad mobilitet i Europa", tillägger Wayne Griffiths.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1