Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Arkivbild Stellantis via Foxconn
Elektronikproduktion |

Stellantis nya halvledarstrategi ska säkra tillgång

Avtal med nyckelleverantörer utgör en del av biltillverkaren Stellantis uppdaterad strategi som även ska skapa bättre förutsättningar för att blicka framåt.

Stellantis understryker särskilt behovet av halvledare för deras BEV-centrerade STLA-fordonsplattformar och STLA AI-drivna mjukvaruplattformar. 

"Vi har hundratals olika halvledare i våra bilar. Saknas ett enda av dem kan det sätta stopp för vår produktionslinje. Vi har byggt ett omfattande ekosystem för att minska den risken ", säger Maxime Picat, inhandling- och leveranskedjechef, i ett pressmeddelande.

De stärker nu sin förmåga att än mer förbättra sina "splitternya och supermoderna" STLA-plattformar genom att inleda samarbeten med strategiska leverantörer som Infineon, NXP® Semiconductors, onsemi och Qualcomm. Dessutom arbetar Stellantis med aiMotive och SiliconAuto för att utveckla sina egna differentierande halvledare.

En databas ska hjälpa företaget att hålla ett skarpt öga på tillgången och därmed upptäcka bekymmer i förväg. 

En effektiv halvledarstrategi kräver en djupgående förståelse för halvledare och halvledarindustrin", enligt Maxime Picat.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1