Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Arkivbild från Applied Materials
Elektronikproduktion |

Nytt nav i Silicon Saxony för europeisk halvledarutveckling

Applied Materials, APMS, tecknar avtal om att upprätta en banbrytande hubb i Dresden som ska gynna bland annat chiptillverkare och "ekosystemspartners" i Europa, med särskilda fördelar för ICAPS.

"Vår samarbetsbaserade metrologihub kommer att påskynda inlärningscykler och utvecklingen av nya applikationer för Fraunhofer Institute, Applied Materials och våra kunder och partners i Europa", säger James Robson, biträdande president för corporate på APMS Europe, i ett pressmeddelande.

Navet kommer att bli den största av sin art i Europa när den har upprättats på samarbetspartnern Fraunhofers centrum för nanoelektronisk teknologi, CNT, i den tyska staden Dresden. I egenskap av regional huvudstad i Sachsen, "Saxony" på engelska, utgör Dresden redan kärnan i "Silicon Saxony", Europas största halvledarkluster.

 "Den nya teknikhubben kommer att erbjuda avancerad vafelnivåmetrologi i vår industriella CMOS-miljö med Fraunhofer IPMS unika förmåga att direkt interagera med halvledartillverkare", säger Dr. Benjamin Uhlig-Lilienthal, chef på Fraunhofers affärsområde Next Generation Computing. 

Forsknings- och utvecklingsnavet kommer att vara utrustad med APMS eBeam-metrologiutrustning, inklusive VeritySEM® CD-SEM (kritisk dimensionsskanningselektronmikroskop) system.

"Fraunhofer IPMS och dess partners kommer att dra nytta av tillgången till Applieds ledande eBeam-metrologisystem", lägger Benjamin Uhlig-Lilienthal till i pressmeddelandet.

Kommunikén om avtalet betonar att samarbetet kommer att särskilt gynna ICAPS, som står för Internet of things, Communications, Automotive, Power and Sensors.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2