Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Bo Lybæk GPV
Elektronikproduktion |

GPV ror i hamn sin tillverkningsexpansion i Sri Lanka

Danska GPV tog ännu ett steg mot att stärka sin produktionskapacitet när de invigde en ny byggnad i Sri Lanka, vilket trefaldigt ökat den befintliga elektronikfabrikens storlek.

Marknaden kräver idag kompletta produkter till slutanvändarna, betonar företaget i ett pressmeddelande.

"Vi är mycket stolta över vår nya tilläggskapacitet i Sri Lanka, och vi är särskilt stolta över att ha slutfört byggnationen med över en miljon arbetstimmar utan några allvarliga olyckor", säger Chandana Dissanayake, vd för GPV Electronics LK, i ett pressmeddelande.

Företaget har sett till att fabriken kan hantera nödvändiga tjänster som kabelbuntning, tester och boxbygge.

"Genom att slutföra byggandet i Sri Lanka har vi tagit ännu ett steg på vägen för att stärka vår operativa närvaro och öka vår produktionskapacitet", säger Bo Lybæk, VD för GPV.

Enligt företagets pressmeddelande var de noga med att invigningsceremonin följde srilankesiska seder. Och solceller har installeras på byggnadens tak för att hjälpa GVP nå sitt mål om en 50 procentig utsläppsminskning fram till 2025.

Inom den bredare asiatiska regionen har GPV Mechanics i Thailand sedan tidigare flyttat in i en ny fabrik. Renoveringar pågår för att möjliggöra elektronikproduktion.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1