Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© HMS Networks
Elektronikproduktion |

Lagerreduceringar till trots ser HMS en stabil efterfrågan

HMS europeiska kunder har repat sig något men på orderfronten gick det överlag ändå sämre än ifjol. Samtidigt tampas HMS med att ängslan på den kinesiska marknaden komplicerar den övergripande bilden.

Från bilbranschen kommer "blandade signaler" med fortsatta investeringar i elektrifierade fordon men försvagad export till Kina. 

"I Kina möter vi en svag marknad där många kunder är avvaktande och gör lagerneddragningar då högt ställda förväntningar på Kinas tillväxt just nu inte infrias", enligt HMS.

Även i Japan ser HMS en blandad bild. 

Trots lagerjusteringar tickar försäljningen i Nordamerika på. Inom företagets viktigaste marknad i Centraleurope glädjer sig företaget över en god utveckling. 

"Även om vi inte kan matcha förra årets orderingång ser vi en förbättring från första kvartalet i år", enligt ett pressmeddelande från HMS om sin kvartals- och delårsrapport.

Kvartalets orderingång uppgår till 703 miljoner som motsvarar en organisk minskning om 17 procent. Kundernas beslut att reducera sina lagernivåer anges som ett skäl till att resultaten tagit sig en törn. 

"Trots en normali­sering av leveransförhållanden och därmed mindre lageruppbyggnad hos våra kunder, ser vi fortfarande effekter från de senaste två årens störningar i den globala försörjningskedjan för elektronikkompo­nenter", skriver HMS.

 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1