Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza
Elektronikproduktion |

Hanza slår kvartalsrekord och jublar över Mitsubishi-ordern

Det blev ett rekordstarkt kvartal för Hanza som betonar att orderingången flutit på bra inom flerparten branscher, enligt ett pressmeddelande som även nämner den färska beställningen från Mitsubishi.

Hanza rapportera även att orderingången varit fortsatt starka över alla marknader globalt. 

Nettoomsättningen ökade med 21 procent till 1 068 miljoner. Justerat för förvärv och valuta uppgick den organiska tillväxten till 13 procent, enligt kvartalsrapporten. 

”Under kvartalet såg vi en fortsatt god efterfrågan från Hanzas breda kundbas. För att möta tillväxten arbetar vi för att expandera kapaciteten genom effektiviseringar. Q2 blev därför vårt resultatmässigt starkaste kvartal hittills med en rörelsemarginal om 8,6 procent", kommenterar vd Erik Stenfors.

Erik Stenfors nämner även att Hanza vinner helt nya affärer.

"Ett exempel är det avtal vi tecknade med Mitsubishi Logisnext Europe i början av juli. Det är en stor affär – vi bedömer ordervärdet till betydligt över 100 miljoner kronor per år – men framför allt är det ett bra exempel på vårt unika erbjudande att förenkla leverantörskedjor. Vi ser att behovet ökar, inte minst på grund av en förändrad omvärld.”

Tillväxten för hela halvåret hamnar på 18 procent.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1