Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Aspocomp
Elektronikproduktion |

Snabbleveranser bidrog till Aspocomps försvagade rörelseresultatet

Aspocomps Q2-rörelseresultat på 0,4 miljoner euro var en betydande minskning från fjolårets anmärkningsvärt höga nivå. Företaget förväntar sig att halvledarsegmentet ska ha repat sig kring årsskiftet.

"Rörelseresultatet belastades av den tillfälliga betoningen av nettoomsättningen på kundsegment med lägre marginal och den låga andelen lönsamma snabbleveranser. Dessutom ökade den lägre än normalt utnyttjandegraden av vår fabrik de relativa enhets- och personalkostnaderna", enligt ett pressmeddelande om halvårs- och kvartalsresultaten.

Andra kvartalets omsättning på 9,5 miljoner euro ligger kvar på samma nivå som jämförelseperioden. Orderingången minskade.

"Avmattningen av halvledarcykeln och höga lagernivåer i olika delar av vår värdekedja bromsade omsättningen. Dessutom var alla våra kundsegment belastade av osäkerheter till följd av verksamhetsmiljön", säger vd Mikko Montonen i ett pressmeddelande.

Apsocomp beskriver en tillfällig nedgång i halvledarcykeln som "ett typiskt fenomen" inom branschen. De förväntar sig att se en tillväxt mot slutet av året eller början av 2024.

"Den kontinuerliga utvecklingen av teknik – ett aktuellt exempel är spridningen av artificiell intelligens – stödjer direkt företagets kärnverksamhet", enligt pressmeddelandet.

 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1