Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

Rekordhög operativ EBITA-marginal för ABB

"Stabil kundaktivitet" under Q2 och positiv book-to-bill bidrog till goda kvartalsresultat för ABB som under de gångna åren arbetat med både förvärv och avyttringar.

Tillsammans med ett rekordhögt operativt EBITA-resultat och marginal bidrar kvartalsresultaten till företagets optimism om goda årsresultat. 

"Det stärker vår tilltro till ABB:s utfall för 2023, vilket innebär att vi kan spetsa till våra marginalförväntningar", säger vd Björn Rosengren. 

Betydande förändringar har ägt rumt. Avyttringen av PowerConversion var den sista på listan av de planerade desinvesteringarna som ABB offentliggjorde för drygt tre år sedan. 

"Med detta sagt, vi följer kontinuerligt upp produkt- grupperna i alla divisioner för att optimera erbjudandet", säger vd:n.

Portföljen har tidigare utökats med förvärvet av Eve Systems som genererade cirka 20 miljoner dollar i intäkter under 2022. Pressmeddelandet beskriver företaget som en pionjär med sin nya anslutningsstandard Matter, som möjliggör för produkter i smarta hem att vara helt oberoende av tillverkare och operativsystem.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2