Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Toshiba
Elektronikproduktion |

Toshiba går in i fordonssamarbete med MikroElektronika

För att få upp tempot i utvecklingen av fordonsapplikationer inleder Toshiba Electronics Europe ett samarbete med MikroElektronika. Ett av målen är att ta fram en förenklad design.

Det japanska företaget kommer att integrera sin TB9053 DC-motordrivrutin IC i MikroElektronikas DC Motor 26 Click Board. I ett gemensamt pressmeddelanden säger parterna att de kommer att förenkla designen av kompakta elektroniska styrenheter, ECU, och ge bättre tillförlitlighet.

Toshibas TB9053 har ett utgångssteg med dubbla H-bryggor som kan driva två motorer på upp till 5A eller en enkel motor upp till 10A. Den innehåller skydds- och diagnosfunktioner, samt ytterligare kretsar för att spara externa komponenter som laddningspumpkondensatorer.

När den väl har integrerats i MIKROE DC Motor 26 Click Board kan den designas i delsystem för bilar som gasspjällsventiler, motorventiler, eldrivna speglar, gallerluckor och dörröppnings-/stängningsmekanismer – den kan också användas för att driva sätesvärmare.

De inbyggda diagnostiska funktionerna i TB9053 stöder även prestanda och funktionell observation. Om IC:n upptäcker övertemperatur, överström eller underspänning, indikerar en serie röda lysdioder felet för användaren.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1