Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 16 juni 2003

10 långtradare med utrustning

Efter den senaste tidens fabriksnedlĂ€ggningar finns det nu en uppsjö av överbliven maskinutrustning och tillbehör pĂ„ marknaden. Och prislĂ€get Ă€r mycket attraktivt för den som har rĂ„d. ÖLM AB i Örebro har fyllt 10 lĂ„ngtradare med arbetsplatsutrustning frĂ„n nedlagda Ericssonfabriker.
Under de senaste Ă„ren har utbudet pĂ„ begagnad maskinutrustning ökat kraftigt. Inte minst pĂ„ grund av de mĂ„nga nedlĂ€ggningar som skett i branschen. Det har genomförts flera auktioner och utförsĂ€ljningar dĂ€r mĂ€ngder med utrustning har sĂ„lts, men det finns fortfarande fynd kvar. Alric Jinghede driver ÖLM AB, ett företag som har specialiserat sig pĂ„ avancerad begagnad arbetsplatsutrustning. "Vi har 10 lĂ„ngtradare fullastade med utrustning frĂ„n flera av Ericssons nedlagda fabriker", sĂ€ger Jinghede. NĂ€stan allt som sĂ€ljs av ÖLM gĂ„r över dess egen webbplats. ÖLM satsar stort pĂ„ e-handel och att hamna högt upp med sina produkter i sökmotorerna. "Internet Ă€r en mycket bra försĂ€ljningskanal dĂ„ vi slipper katalogtryck- och distributionskostnader vilket gör att vi ofta kan pressa priserna till en bra bit under halva inköpspriset" sĂ€ger Jinghede.

Utrustningen som sÀljs frÄn Ericsson bestÄr av bland annat arbetsbord, rackprovskÄp, förstoringsglas, armaturer och utrustning för ESD-hantering. "Vi kommer att stÀlla ut detta i en lokal i GrenadjÀrstaden pÄ det gamla I3-regementet", sÀger Jinghede.

ÖLM AB startades 1989 av Dag och Göran Jinghede. 1993 gick Alric Jinghede in i företaget och dĂ€refter har verksamhetens inriktning successivt utvecklats till att idag omfatta tre affĂ€rsomrĂ„den. Det första omrĂ„det Ă€r försĂ€ljning av ny och begagnad lager- och materialhanteringsutrustning. Det andra omrĂ„det Ă€r information och tekniska data om lager- och materialhanteringsutrustningar. Det tredje omrĂ„det Ă€r tjĂ€nster i form av certifierade besiktningar av lager, projektering och montering.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1