Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Christoffer Itzakah via Wiki
Elektronikproduktion |

Saab:s C718 erbjuds Nederländerna i ubåtsupphandling

Med statligt stöd har nu Saab lagt fram sitt erbjudande om fyra avancerade expeditionsubåtar till Nederländerna som ska ersätta sina Walrusklassflotta.

Saab och holländska Damen Shipyards Group har arbetat ihop sedan 2015 och varvets roll ses som ett av anbudets särskilda styrkor. 

"Samarbetet med lokal industri kommer att säkerställa en strategisk självständighet för landet. Det här är nederländska ubåtar för den nederländska marinen", säger Mats Wicksell, Senior Vice President och chef för Saabs affärsområde Kockums, i ett pressmeddelande.

Saab beskriver C718 som en avancerad expeditionsubåt med en lång uthållighet som överträffar den nederländska marinens behov vid långa operationer såsom nödvändigt utrymme, besättningskomfort – och kapacitet för ökad vapenlast. 

Anbudet innefattar ett integrerat och beprövat vapensystem samt ett av de bästa sensorsystemen i världen. En låg signatur minimerar risken att upptäckas av sonarer och andras sensorer.

"Ubåten är baserad på en modulär design med de senaste förmågorna och teknologierna som möjliggör kontinuerlig uppgradering av ny teknik, vilket säkerställer att ubåtarna behåller sin förmåga under många år framöver", skriver Saab i ett pressmeddelande.

Förutom Sverige använder i dagsläget ytterligare tre länder Kockums ubåtar: Australien, Japan och Singapore.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons