Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Detection Technology
Elektronikproduktion |

Detection Technologys nya fabrik ska korta kundavståndet

Röntgendetektorföretaget Detection Technology ska flytta till en ny anläggning i Uleåborg (Oulu) för att rappa på leveranser till europeiska och amerikanska kunder. Anläggningarna i Kina påverkas ej.

Fokus för anläggningen Technopolis Linnanmaa-campus ligger på slutmontering – det andra tillverkningssteget blir kvar i Kina – och den designas för att hantera snabba växlingar i såväl volym som produktmix. 

Det finska företagets mål är att bättre betjäna sina europeiska och amerikanska kunder "samt kostnadsbesparingar avseende amerikanska tullar", enligt ett pressmeddelande. 

"Vi tror att denna strategiskt viktiga flytt kommer att göra oss mer konkurrenskraftiga globalt. Det är värt att nämna att det även är viktigt ur ett riskhanteringsperspektiv. Produktionen i Oulu kommer att vara modulär och lätt skalbar baserat på efterfrågan", säger Hannu Martola, vd för Detection Technology.

Produktionsutvidgningen i Oulu kommer inte ha några direkta påverkningar på produktionskapaciteten vid våra andra anläggningar. Detection Technology har produktionsanläggningar i Beijing och Wuxi, Kina. Dessutom har företaget småserietillverkning av platt-panel-detektorer i Shanghai och en produktlinje för flerenergi (ME) i Grenoble-området i Frankrike.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1