Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SpaceX
Elektronikproduktion |

Svenskt bolag skriver avtal med SpaceX

Svenska Wyld Networks meddelar att bolaget tecknat avtal med SpaceX för att diskutera potentiella samarbetsområden.

Space X erbjuder satellitanslutning för bredband genom Starlink och anslutning för IoT genom Swarm. Wyld och SpaceX kommer att undersöka potentiella samarbetsområden för att samla in data från IoT-sensorer på avlägsna platser.

Satellitanslutning kan hjälpa till med att öka räckvidden och motståndskraften för anslutningar för IoT-enheter. Framförallt för de 85 procent av jordens yta som inte har någon cellulär täckning. Både SpaceX och Wyld Networks arbetar med satellitanslutning med låg bandbredd med hjälp av satelliter som kretsar i låg omloppsbana. Dessa satelliter täcker varje punkt på jorden, vilket gör det möjligt för IoT-enheter att fungera och leverera data till överkomligt pris, överallt på jorden.

SpaceX och Wyld kommer inledningsvis att undersöka potentialen i att erbjuda fjärranslutning i Nord-, Central- och Sydamerika.

– Vi är glada över att utforska möjliga områden med SpaceX där vår teknik kan möjliggöra ytterligare anslutning och åtkomst till data från sensorer och enheter på avlägsna platser. Med Wyld Connect tillgängligt för att leverera data från IoT-enheter var som helst på jorden är detta ett utmärkt tillfälle att samarbeta med världens viktigaste satellitföretag, säger Alastair Williamson, vd Wyld Networks i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1