Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil växer med ny expansion i Polen

Kontraktstillverkaren Scanfil planerar en ny fabriksexpansion i Polska Sieradz. 14 000 nya kvadratmeter kommer att öka fabrikens golvyta med närmare 70 procent.

Expansionsprojektet kommer att påbörjas under augusti och bolaget räknar för närvarande med att avsluta det hela under det andra kvartalet 2025.

Totalt kommer Scanfil att investera 20 miljoner euro i den nya byggnaden. Men expansionen kommer att kräva ytterligare investeringar i produktionsteknologi – dessa investeringar kommer att ske gradvis i takt med tillväxten i produktionsvolymen.

Den nya fabriksbyggnaden kommer att drivas av solpaneler och inomhusklimatet kommer att värmas och kylas med geotermisk energi.

– Denna investering kommer att säkerställa vår kapacitet att tillgodose de växande tillverkningsbehoven och volymerna hos våra befintliga och nya elektronikkunder i Europa. Detta är den andra stora investeringen på mindre än ett år i Sieradz. I januari beslutade vi att investera 6 miljoner euro i den elektroniktillverkningskapacitet som tas i bruk i augusti, säger Petteri Jokitalo, vd för Scanfil i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1