Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer får miljonstöd för ny svensk solcellsfabrik

Den svenska solcellstillverkaren kommer att få ett EU-bidrag på drygt 32 miljoner euro, cirka 375 miljoner kronor, för sin nya 200 MW megafabrik i Sverige för tillverkning av tunnfilmssolceller.

Det är EU:s innovationsfond som valt ut svenska Midsummer för ett stöd på drygt 32 miljoner euro för en ny solcellsfabrik i Sverige.

Stödet lämnas specifikt för uppförandet av en fabrik i Sverige för tillverkning av tunnfilmssolceller av typen CIGS som är tunna, lätta, flexibla och med låga klimatavtryck. De är särskilt lämpliga för installation på de många tak runt om i Europa som inte klarar vikten av traditionella solpaneler av kisel.

– Det är självfallet mycket glädjande att bli utvald till detta stöd för vår kommande megafabrik i Sverige. Vi har ambitioner att bli Europas största tillverkare av tunnfilmssolceller med ett flertal fabriker runt om i Europa och detta stöd underlättar förstås etableringen av vår andra megafabrik – vi öppnar snart en 50 MW-fabrik i Italien, säger Sven Lindström, vd för Midsummer i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1