Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Peter Wahlstrom Plint Marketing Trollhattan
Elektronikproduktion |

Chans på 2000 nya jobb i Trollhättan – om Nevs lever vidare

Efter att Nevs mer eller mindre lagt ner all verksamhet presenterades Emily GT, ett elbilsprojekt som det jobbats på i hemlighet. Bilen fick stor uppmärksamhet och flera har visat sig vara intresserade av att försöka blåsa liv i projektet

P4 Väst avslöjar nu att det finns en potentiell affär som skulle kunna komma att säkerställa produktionen av Emily GT, och detta i de gamla lokalerna.

Radiokanalen har tagit del av e-postkorrespondens mellan en köpare av elbilsprojektet Emily GT och det självkörande systemet Pons. En avsiktsförklaring ska ha undertecknats och köparen sägs ha valts ut då denna vill tillverka elbilen i Stallbackafabriken i Trollhättan.

Nevs sägs också föra dialog med Trollhättan stad gällande testbanan på Stallbacka som köparen vill ha tillgång till.

Nevs sålde sina fabrikslokaler till Stenhaga Invest tidigare i maj i år. Till Ttela sa Svante Andersson, vd på Stenhaga Invest, att det fanns ett möte inbokat till vecka 32 med just den investerare som skrivit på en avsiktsförklaring.

– Jag vet vilka det är men det är inget jag vill prata om. Det får komma från Nevs men jag kan säga att det är en betydande del av fabriken som de kommer använda, även kontor, säger Svante Andersson till Ttela och säger även att de kommer att behöver anställa ett stort antal medarbetare,.

Investerarna sägs ha en tydlig plan framåt och vill ha full aktivitet från början. Går affären igenom handlar det om mellan 1 500 och 2 000 nya jobb i Trollhättan, rapporterar P4 Väst. Representanter från kommunen, Nevs, Stenhaga Invest och den potentiella köparen ska ha träffats under nuvarande vecka i Trollhättan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1